KELAS AKAUN BISNES - ONLINE + TEMPLATE EXCEL BERFORMULA


PERHATIAN! KEPADA PEMILIK BISNES ENTERPRISE


1 - Anda penat buat bisnes, tapi TIDAK TAHU duit pergi ke mana

2 - Anda tidak mahu lagi bayar CUKAI TINGGI sebab tak rekod duit bisnes betul-betul

3 - Taknak jadi macam mereka yang terpaksa hidup TIDAK TENANG dikejar LHDN setiap tahun


Jangan risau ..


Sebab sekarang, semua orang boleh belajar hasilkan laporan kewangan bisnes walaupun tanpa asas dan pengalaman dalam bidang akaun dengan TEKNIK MUDAH BELAJAR AKAUN by Amani Academy


ANDA BOLEH BELAJAR CARA URUSKAN DUIT KELUAR MASUK BISNES & HASILKAN LAPORAN KEWANGAN YANG LENGKAP MENGGUNAKAN TEMPLATE DAN PANDUAN YANG DIBERIKAN

( Amaran : Ini kelas ilmiah & teknikal, ajar step by step, bukan seminar motivasi semata-mata )


( video ini dibuat oleh peserta sendiri )

BUKTI kelas ini telah membantu perkembangan bisnes peserta.  

"Walaupun perniagaan berbeza, cara merekod akaun adalah sama. Team Amani sentiasa bantu jika ada soalan yang ditanya"

- Pn Lia, Pemilik Bisnes.



7 Masalah utama bisnes kecil bila nak berkembang

1. Kos akauntan mahal nak buat akaun dan cukai

2. Tak tahu cara nak rekod transaksi bisnes

3. SERABUT,Bisnes jalan tapi duit tak lekat

4. Takut nak beli kereta atau rumah sebab LHDN kacau

5. Bank minta dokumen bukan bukan bila  nak buat pinjaman

6. Duit bocor tanpa sedar

7. Tak tahu cara nak kira cukai, zakat dan cara jimat cukai


Jika anda ada walau salah satu masalah diatas, JANGAN RISAU,

Coach Wani akan bantu anda selama 3 Bulan!


 

- Kak Long, Founder KL Sales Master (KLSM) Academy


Siapa Coach Wani?

Coach Wani adalah founder Amani Academy, yang terkenal membantu usahawan Enterprise. Merupakan graduan UKM, dan pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dengan kepujian 

Beliau terlibat di dalam menguruskan akaun syarikat pelbagai industri sejak 2004 iaitu 16 tahun yang lalu. Popular dengan ' Modul Accounting yang Praktikal' kerana modul yang dicipta adalah melalui pengalaman beliau dan bukannya rujukan buku teks semata mata.

'Picture tells 1000 stories', antara gambar pengiktirafan daripada pelbagai pihak untuk sumbangan ilmu Coach Wani kepada dunia usahawan. 


1. Coach Wani diberi "exclusive coverage" by Mingguan Utusan dalam segment Inspirasi Bisnes



2. Penghargaan oleh DYTM Tengku Amir Shah kepada Coach Wani dalam program usahawan OKU by Yayasan Raja Muda Selangor dan Selangor Youth Community


3. Wanita Hari Ini - TV3



4. Apa Kata Wanita TV 1



5. Bijak Wang - BERNAMA TV


dan banyak lagi program di Amani Academy yang diadakan hampir setiap minggu sejak 2019. Sehingga Mei 2021, Seramai lebih 17,000 usahawan telah menerima manfaat dari perkongsian Coach Wani dan ramai diantara mereka yang telah berjaya urus dan kembangkan bisnes mereka berganda ganda!

Menarik lagi, ramai pemilik bisnes sebenarnya mempunyai masalah yang hampir sama yang menyekat perkembangan bisnes. Masalah ini hanya boleh diselesaikan melalui maklumat yang tepat dalam penyata kewangan bisnes. Semuanya dibincangkan dalam Kelas Akaun Bisnes ini.


Jadi, APA YANG ANDA BAKAL DAPAT BILA DAFTAR KELAS NI?


AKSES VIDEO PANDUAN FULL SET AKAUN

(BERNILAI RM880!)



Anda boleh belajar pada bila-bila masa dan di mana-mana mengikut kelajuan dan kesediaan anda. Lebih 20+ video yang telah disusun untuk anda ulang hingga mahir dari topik asas akaun sehingga teknik merekod dan hasilkan laporan kewangan yang betul. Video ini direkod khas untuk kelas ni, bukannya rakaman live yang banyak gangguan.


Antara konten Video Kelas Akaun Bisnes ini adalah:






Dan banyak lagi video topik-topik teknikal yang akan diajar step by step. Ramai student yang sebelum ni tak ada basic akaun pun sekarang dapat buat laporan akaun sendiri, setiap bulan dan setiap tahun. Untungnya Ilmu akaun ni, ianya sama bagi semua jenis bisnes, dapat digunakan bertahun tahun dan tidak berubah-ubah.


WORKBOOK KELAS AKAUN

AMANI ACADEMY



Workbook FIZIKAL ( kami pos kepada anda ) yang bernilai RM59 bukan sekadar buku biasa. Di dalamnya ada nota tambahan, ada ruangan untuk menulis dan bahagian latihan yang interaktif dan yang penting tidak membosankan atau menggerunkan. Disusun dengan teknik paling berkesan supaya anda mudah faham ilmu akaun bisnes.


TEMPLATE LENGKAP PENYATA UNTUNG RUGI  ( P&L )

 bernilai RM 325!


Template ni Coach Wani dah buat lengkap formula. Tak perlu faham debit kredit. Masukkan data anda, automatik sistem boleh tunjukkan untung rugi yang betul. Template ini juga akan membantu anda:

- track sales pattern bisnes anda

- dapat tengok prestasi bisnes setiap bulan, setiap tahun

- anda dapat kenalpasti kos-kos yang merugikan bisnes

- anda juga boleh gandakan untung pada masa yang tepat

- laporan ini juga sangat diperlukan oleh bank untuk anda submit loan bisnes, loan rumah atau kereta



BERAPA YURAN KELAS NI?

Amaran : Harga kelas ini di struktur khas untuk bisnes yang perlu jimat upah akauntan.

Jika bisnes dah kaya, sila upah akauntan buatkan akaun & cukai anda.


 Untuk buat laporan akaun bisnes, anda ada 3 pilihan:

1. Ambil pekerja akaun - Minimum RM 1,800 x 12 bulan : RM 21,600 setahun

2. Outsource kepada akauntan caj rendah purata RM 1,500 setahun ( bayar setiap tahun )

3. Masuk universiti belajar ilmu akaun RM 60,000 tempoh 3 tahun

ATAU

Join KELAS AKAUN ini dan jimat semua kos diatas!


Nilai Kelas : RM 2897

Yuran Biasa:  RM 688 

Sekarang  RM 399 sahaja!!


Ilmu akaun bisnes ini  boleh digunakan bertahun tahun!! Bayangkan kalau 5 tahun jer,

anda akan jimat:


1. Anda jimat gaji pekerja RM 21,500 x 5 tahun = jimat RM 107,500!

2. Caj akauntan minimum RM 1500 setahun x 5 tahun = anda jimat RM 7500!

itu belum kira penalti LHDN berpuluh ribu kalau tidak di selesaikan segera. Adoi!


DAFTAR SEKARANG SEBELUM HARGA BERUBAH!!


=====================

4 BONUS

Untuk anda yang mendaftar semasa launching batch 6 ini!


- BONUS 1 -

eBook Faham Asas Akaun Dalam 1 Jam bernilai RM59



Tak perlu bayar puluh puluh ribu masuk universiti bertahun tahun untuk faham asas akaun ni. Akaun bisnes ni sebenarnya simple kalau based on praktikal. Kita bukannya belajar nak jadi menteri kewangan, betul? Coach Wani sediakan bacaan santai untuk anda faham asas akaun dengan bahasa mudah. Anda juga dapat penerangan secara video dan nota dalam kelas nanti.


- BONUS 2 -

Template Kunci Kira Kira  ( Balance Sheet )

Bernilai RM120



Jika Hang Tuah kekuatannya pada huruf 'ta', kekuatan bisnes anda akan tertulis dalam laporan kunci kira-kira. Ini laporan yang wajib anda cantikkan untuk naikkan 'value' syarikat/bisnes anda. Dengan template ini jugalah,

- anda dapat track setiap hutang customer/supplier

-anda dapat track duit bank & tunai bisnes

-anda dapat tahu keupayaan sebenar bisnes bayar hutang

- laporan ini, rahsia bank terkejar kejar untuk offer anda. 


- BONUS 3 -

Akses Support Group Bernilai RM900/sebulan! 



Coach Wani tidak mahu anda sekadar belajar, tapi lebih baik anda terus buat dan siapkan akaun bisnes anda. Along the way anda siapkan, akan ada perkara yang anda tidak pasti, boleh terus utarakan soalan, Team Amani akan bantu anda selama 3 bulan! Anda pernah dengar ada akauntan caj sampai RM180 untuk satu soalan? jangan risau kami bantu PERCUMA!


- BONUS 4 -

Set Template Bisnes Administrator bernilai RM350!




Anda juga akan dapat 5 tools untuk memperkukuhkan pengurusan bisnes anda. Template template ini dijual diluar dengan pelbagai harga tapi kami beri PERCUMA kepada anda yang mendaftar semasa launching KABO Batch 6. 

1. Claim Report

2. Petty Cash Report 

3. Asset Tetap

4. Susut Nilai 

5. Jadual Gaji + Slip gaji format Malaysia


SIAPA YANG SESUAI MASUK KELAS NI?


1/ Anda yang mahu mula betulkan bisnes terutama sekali bisnes Enterprise (Milikan Tunggal & Perkongsian)

2/ Anda nak nikmati dan lihat hasil penat lelah dengan mengetahui kemana duit bisnes dibelanjakan

3/ Budget nipis & tak nak bayar yuran sistem akaun setiap bulan atau setiap tahun

4/ Untuk anda yang mahu naikkan untung dalam bisnes dengan mengurangkan kos operasi

5/ Mahu kawal duit keluar masuk bisnes dengan cara yang paling mudah, betul dan tidak "complicated"

6/ Nak elakkan penalti LHDN ribu-ribu


==========================


Setelah selesai silibus kelas, anda akan mampu untuk:


1. Faham Asas Akaun Bisnes dengan baik

2. Kenal kebanyakan terma dan kategori akaun bisnes

3. Mahir merekod menggunakan template excel sistem akaun

4. Tahu membaca laporan kewangan bisnes dan mengira nisbah mudah

5. Mampu hasilkan laporan kewangan lengkap untuk pengiraan cukai dan Zakat.

( Zakat Enterprise 100% tolak cukai. Lagi berkat bisnes! )

6. Bijak membuat keputusan berdasarkan kemampuan bisnes





"Beza antara Salesman dan Bisnes Owner adalah Salesman hanya fokus buat sales manakala bisnes owner kena fokus buat untung atau bisnes akan rugi"


Tonton sampai habis apa yang Tn Jack ni pesan untuk kita pemilik bisnes, sangat berhikmah dan deep tuan puan,




ini pula Ust Zul, Founder Zulara Academy. Penerangan paling simple dan jelas.


Perkongsian dari Tuan Afian, Alumni Kelas Akaun Bisnes Online


Cikgu Mimi, Alumni Kelas Akaun Bisnes Online


SOALAN KERAP DI TANYA


1 - Adakah video kelas ini akan dipadam?

Video ini tidak akan dipadam dan anda boleh tonton video sampai bila-bila di group support facebook.

Support dari Coach sahaja yang akan tamat selepas 3 bulan anda mendaftarkan diri, ini kerana kami mahukan anda terus belajar selepas mendaftar kelas. Lagi cepat anda khatam kelas, lagi cepat anda boleh rekod transaksi bisnes anda.


2 - Ini adalah kelas Live atau video?

Kelas adalah secara Video rakaman yang telah disusun mengikut topik yang teratur dan yang penting tanpa gangguan


3 - Bagaimana saya akan mendapatkan link kelas tersebut?

Link group support akan diberikan melalui email secara automatik selepas pembayaran anda disahkan. Jika anda tidak menerima email, sila hubungi admin di pages facebook Amani Academy atau email maklumat anda


4 - Adakah kelas ini sesuai buat saya yang tiada asas akaun?

Kelas ini sangat sesuai kepada anda yang tiada asas akaun dan berniaga secara Enterprise kerana Coach akan memulakan kelas dengan asas akaun terlebih dahulu sebelum anda pelajari cara merekod akaun bisnes yang lengkap.


5 - Adakah kelas ini akan cover Profit & Loss sahaja?

Tidak. Anda bukan hanya mempelajari apa itu aset dan liabiliti tetapi juga anda akan dapat menghasilkan dua laporan kewangan iaitu Profit & Loss dan Balance Sheet




NAIK TURUN BISNES BERGANTUNG PADA BERAPA CEPAT TINDAKAN KITA




DAFTAR SEKARANG

Disclaimer: Ini bukan kelas untuk menjadikan anda Akauntan atau membolehkan anda menawarkan perkhidmatan berkaitan. Ini adalah kelas untuk bisnes owner yang mahu ambil tahu tentang kewangan bisnes mereka sendiri dan gunakan data untuk keputusan bisnes mereka sendiri


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
KELAS AKAUN BISNES ONLINE [BATCH 6] (HARGA : RM399 SAHAJA)
15
JUMLAH

Kupon Diskaun

Masukkan kod kupon di bawah (jika ada) dan tuntut!

Kos Penghantaran

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN


BUTIRAN PESERTA

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN


Maklumat Peniaga

AMANI MANAGEMENT SERVICES SDN BHD (1211176-H)
amssb.academy@gmail.com